fbpx
Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012

Kijk eens wat vaker in de lens van je webcam

Natuurlijk weet je dat het maken en houden van oogcontact belangrijk is in een verkoopgesprek. En dan met name als je luistert. Want het is niet vreemd om te praten en ondertussen iets op te zoeken in je dossier (zeker niet als je het erbij zegt, bijvoorbeeld “…even kijken hoor, dat was een e-mail van vorige maand”).
Of als je nadenkt over bijvoorbeeld een belangrijke gebeurtenis, te praten en ondertussen naar het plafond te kijken omdat je in je geheugen aan het graven bent (…”dat was, hmm… ik denk 2006 of zo”)..

Maar het is wel heel vreemd als de ander praat en jij zit ondertussen in je dossier te bladeren of naar het plafond te staren. Dat geeft de ander direct het gevoel dat je het niet interessant vindt. Sterker nog, even over de schouder van de ander heenkijken geeft direct al een vreemd gevoel bij die ander.

Maar wat gebeurt er nu in online bijeenkomsten of gesprekken? Fysieke gesprekken vinden bijna niet plaats op dit moment, het zijn allemaal online gesprekken geworden. En het vervelende is, dat de lens van jouw webcam ergens boven je scherm zit, terwijl je gesprekspartner daaronder zichtbaar is. Je kunt dus in een online bijeenkomst niet én oogcontact maken én tegelijk de ander aankijken.
Eigenlijk zou je het liefst willen dat je webcam midden in je scherm zit, dat geeft het meest vertrouwde gevoel. Helaas is dat niet zo. Dat zou een mooie innovatie zijn…

Mijn tip? Kijk eens wat vaker in de lens van je webcam. Daarmee geef je de ander het gevoel dat je hem aankijkt. Dat kun je niet al te lang volhouden, want als je in die lens kijkt zie je de ander niet. Wissel het dus af. Ik zou zeggen, 50%-50% is een mooie verhouding.

nl_NLNL

Ja, stuur me af en toe tips, advies en informatie

Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012

Dank!
We nemen zo snel we kunnen contact op.

Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012

Thanks!
We’ll be in touch with you as soon as we can.