fbpx
Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012

Probeer onze coole trainingsapp!

Mobile phone
Verkoopuitdaging

Verkoopuitdaging

Je maakt goede vorderingen met je grote potentiële klant. Na verschillende gesprekken met de technisch manager, heb je een online presentatie kunnen geven voor een team van 7 mensen.

Natuurlijk heb je jezelf goed voorbereid. Dat betekent dat je de namenlijst hebt gevraagd, deze mensen allemaal hebt gezocht en gevonden op LinkedIn en ze een connectieverzoek gezonden (dat door allen werd geaccepteerd). Je hebt hun profielen en rollen goed bestudeerd. Je hebt ook gekeken wat voor soort posts ze plaatsten op LinkedIn. En natuurlijk heb je ze allemaal een bevestiging van de online presentatie gezonden.

Toen de presentatie begon, trapte je af met een krachtige quote, gevolgd door een korte introductie van je bedrijf en jezelf. Toen vroeg je de anderen om zich even voor te stellen. Je stelde ieder van hen de belangrijke vraag "wat zou je in deze presentatie willen horen of zien, waardoor je vertrouwen krijgt in wat ik aanbied en kan helpen om de beste keuze te maken?"

De presentatie ging erg goed. Hij duurde ongeveer een uur en er was veel interactiviteit, want je stelde veel vragen (geholpen door jouw kennis van hun rol in het bedrijf).

Toen, aan het einde, nam de Vice President de leiding en zei het volgende: "Dank voor alle informatie. Ik denk dat je een prima indruk hebt gegeven van wat je voor ons kunt doen. We gaan nu verder intern bespreken wat onze volgende stappen zullen zijn. Geef ons alsjeblieft een week om dit te doen. Ik kom voor het einde van volgende week bij je terug!".

Je vroeg toen welke andere informatie ze nog zouden willen hebben om de juiste beslissing te nemen, maar de presentatiesheets waren het enige dat ze graag wilden hebben. Je bedankte vervolgens iedereen individueel en persoonlijk voor hun aanwezigheid in de presentatie en vroeg tevens of de vragen die ze vooraf hadden goed beantwoord waren en ze hebben gehoord wat ze wilden horen. Jouw onderbuikgevoel zegt: "Dit wordt een deal" want er is een enorme hoeveelheid positivisme.

Toen, de week erna, bleef het stil. Dus je besloot de VP de week daarna op dinsdag te bellen, maar kreeg zijn voicemail. Je liet een boodschap achter waarin je aangaf het project verder te willen bespreken en te zien of je nog hulp kon bieden om ze te helpen het beste besluit te nemen. Helaas, jouw telefoontje werd niet beantwoord. Enkele dagen later stuurde je nog een e-mail, waarin je aangaf de voortgang van het project te willen bespreken. Maar ook die e-mail werd niet beantwoord.

Toen besloot je je initiële contactpersoon te bellen, de technisch manager. Ook hier geen antwoord, en geen reactie op je voicemail. Inmiddels is het 16 dagen geleden dat je de presentatie hebt gegeven.

Wat vind je van de bovenstaande aanpak en wat zou jij nu doen?

Iedereen kan op deze verkoopuitdaging reageren tot 1 februari 2021 18 uur in de trainingsapp.

De Train ‘n Gain micro-learning trainingsapp helpt je om je verkoopvaardigheden aan te scherpen en het geleerde te laten ‘inzinken’. Het is een complete verkooptraining op je smartphone of PC!
De web-app is afgeladen met theorie, realistische video’s van verkoopsituaties (met goede en foute aanpak), vragen/antwoorden en verkoopuitdagingen.

Zonder registratiecode is de trainingsapp een demo. Je kunt dan van alle 15 onderwerpen enkele vragen beantwoorden en en je kunt elke maand aan de verkoopuitdaging meedoen. Je gaat de strijd aan met verkopers over de gehele wereld om de beste oplossing te geven op een uitdagende verkoopsituatie.
Betalende gebruikers krijgen maandelijks nieuwe vragen, video’s en theorie, nadat die in een webinar training of klassikale verkooptraining zijn behandeld.

De web-app kan op elk apparaat worden gebruikt: PC, tablet, laptop of smartphone, van elk type en elk fabrikaat. Je hoeft niets te installeren.

nl_NLNL

Ja, stuur me af en toe tips, advies en informatie

Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012

Dank!
We nemen zo snel we kunnen contact op.

Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012

Thanks!
We’ll be in touch with you as soon as we can.