fbpx
Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012
emojis

Maak je teksten aantrekkelijker met emojis

Als je een e-mail schrijft of een post plaatst op LinkedIn, is het een slecht idee om heel veel tekst achter elkaar te gebruiken.
Mensen zijn gewend om berichten op een mobiel apparaat te lezen en scrollen graag.

Dus zorg dat er voldoende witregels in je tekst zijn opgenomen.

Wat je ook kunt doen is gebruik maken van emoticons, of liever nog: emojis. Een emoticon is een combinatie van ‘gewone’ letters zoals:

  • :  -) (lachen)
  • :  -( (boos)

Een emoji is een plaatje dat je kunt gebruiken om tekst te organiseren of een gemoedstoestand uit te drukken, zoals 😀🤨😡.

Waarom en hoe emojis gebruiken?

Uit sommige onderzoeken blijkt, dat E-mails waarin een emoji in de onderwerpregel is gebruikt, een hogere open- en response rate geven. Andere onderzoeken tonen het tegendeel aan. 🤔
Het hangt dus van je boodschap en je publiek af.
Feit is, dat emojis je tekst aantrekkelijker kunnen maken, zeker als ze functioneel worden gebruikt, zoals in de opsomming hieronder.

Met emojis kun je meer betekenis geven aan je teksten. Dus… als de tekst zich ervoor leent, is het een goed idee om deze “op te leuken” met enkele emojis.

Maar zoals met alles: te veel is ook niet goed.

Let dus op de volgende punten:

✅  Gebruik niet te veel verschillende emojis in een tekst.

✅  Zorg dat ze functioneel gebruikt worden. Dus vinkjes, uitroeptekens, bolletjes: allemaal prima om teksten te structureren. Maar een zonnetje of voetbal is maar zelden gepast in zakelijke correspondentie.

✅  Probeer  emojis uit eenzelfde categorie te gebruiken. Dus geen parasol, archiefkast, wereldbol en Chinese tekens met verschillende stijlen en verschillende kleuren door elkaar heen,

✅  Zorg voor herkenbaarheid. Dus gebruik steeds dezelfde emojis in bijvoorbeeld een email onderwerpregel die over een bepaald onderwerp gaat.

 

Waar haal je ze vandaan?

Misschien wist je het niet, maar ze zitten standaard in je computer, klaar om gebruikt te worden.

Op een Windows PC

Windows 10 heeft een emoji keyboard dat opent als je op de Windows toets drukt en dan op de punt, of de Windows toets en dan op de punt-komma. Voor uitleg, kijk hier.

Heb je een oudere versie, kun je emojis vanaf verschillende websites kopiëren en plakken, bijvoorbeeld http://getemoji.com/.

Op een Mac

Ga op de plek staan waar je de emoji wil invoegen en druk de combinatie Cmd-Ctrl-Space in. Er verschijnt nu een emoji toetsenbord. (Dubbel)klik op de emoji en hij wordt in je tekst opgenomen.

Op een mobiel apparaat (iOS of Android)

Kies het emojis toetsenbord.

👊🏼  Succes!

nl_NLNL

Ja, stuur me af en toe tips, advies en informatie

Ja, e-mail me af en toe tips en adviezen voor verkopers

Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012

Dank!
We nemen zo snel we kunnen contact op.

Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012

Thanks!
We’ll be in touch with you as soon as we can.