fbpx
Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012
hashtags

Wat moet je met die hashtags op LinkedIn?

Je ziet ze zo’n beetje onder elke LinkedIn post staan: woorden met een hashtag (#) ervoor. En soms zie je ook posts van mensen die geen flauw idee hebben waar die hashtags eigenlijk voor dienen. Want die zetten bijvoorbeeld een spatie op de verkeerde plek, waardoor die hashtag niet meer werkt. Of ze zetten er een niet geaccepteerd teken in (zoals een verbindingsstreepje). Of zelfs, geloof het of niet, een typefout in hun eigen firmanaam. Eigenlijk best wel lachwekkend.
Wat kun je nu met die hashtags? 

Hashtags om op de hoogte te blijven van relevante posts

Zie een hashtag als een label dat je aan je bericht hangt. Zodra je bericht is gepost met die hashtag er in, kan het gevonden worden door mensen die geïnteresseerd zijn in die hashtag. Want je kunt je er op abonneren (straks meer hierover).

In de zoekbalk van Linkedin tik je bijvoorbeeld #trainngain, dan komen alle berichten naar boven waar die hashtag in is gebruikt. Bovenaan op deze pagina staat dan de #hashtag, plus hoeveel mensen die tag volgen. Klik op “Follow” en dan ben jij ook een volger van die hashtag.
Dat betekent dat, indien mensen die hashtag gebruiken in een post, deze post ook in jouw tijdlijn verschijnt, zelfs als je de post is geplaatst door iemand buiten jouw netwerk. Dat is een prima manier om op de hoogte te blijven van informatie die relevant voor je is.

Ben je een leergierige verkoper, dan kun je besluiten om #trainngain en #greatesttraining te gaan volgen. Dat zijn de hashtags die ik vaak in mijn posts zet. Dat doe je door gewoon in een bericht op die hashtag te klikken en dan te kiezen voor “follow”. 
Als je wilt weten op welke hashtags je allemaal al geabonneerd bent, klik je bovenin de LinkedIn pagina op ‘home’ en kijk je beneden in de navigatiekolom aan de linkerzijde van je scherm. Daar staat “followed hastags” en door erop te klikken kun je je afmelden of aanmelden voor die hashtag.
Als je op een hashtag hebt geklikt verschijnt die boven in beeld met het aantal volgers en een follow/following knop. Zo meld je je aan of af.
Klik rechts op de puntjes en je kunt dan ‘Discover new hashtags’ kiezen om andere interessante onderwerpen te vinden. 

Hashtags om een groter bereik van je berichten te krijgen

Het werkt natuurlijk ook de andere kant op. Door hashtags onder je bericht te plaatsen, zullen de mensen die die hashtag volgen jouw bericht in hun tijdlijn te zien krijgen. Zo kun je je bereik vergroten want ook mensen die niet in jouw netwerk zitten kun je op die manier toch bereiken.

Een hashtag mag alleen letters, cijfers en/of underscores (_) bevatten.
Zorg dan dat je niet te veel hashtags plaatst (4-6 stuks). En zorg dat er een paar bij zitten die erg populair zijn (hoog bereik) en kies er ook een paar die je zelf hebt bedacht (zoals ik dat deed met #greatesttraining en #trainngain).

Je hoopt dan natuurlijk dat mensen die tag van jou gaan volgen en zodoende je berichten onder de aandacht komen van mensen die er echt in geïnteresseerd zijn.

Lees hier meer over het gebruik van emojis in je teksten!

nl_NLNL

Ja, stuur me af en toe tips, advies en informatie

Ja, e-mail me af en toe tips en adviezen voor verkopers

Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012

Dank!
We nemen zo snel we kunnen contact op.

Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012

Thanks!
We’ll be in touch with you as soon as we can.