Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012

Kun je nu even geen klanten bezoeken? Lees deze 10 tips!

In deze barre Corona tijden zitten veel mensen thuis. Het ‘live’ ontmoeten van klanten is geen goed idee op dit moment. Wat kun je dan als verkoper wél doen? Zie deze tijd als een kans om de dingen te doen waar je normaal gesproken niet aan toe komt.
Wat dacht je ervan om deze tijd goed te gebruiken voor:

 1. Ga eens in de “Google mode” en probeer nieuwe klanten te vinden voor jouw product of dienst,
 2. Bezoek de website van je grootste klanten en lees de informatie die je daarop vindt. Wie weet wat je allemaal te weten komt wat je nog niet wist,
 3. Struin LinkedIn af naar contacten bij je grootste klanten die je misschien nog niet kent. Als je Linkedin Sales Navigator gebruikt, is dat makkelijk: zet een filter op de naam van het account en zoek op functie, eventueel ook op geografisch gebied,
 4. Schoon je CRM en je sales pijplijn eens op. Gebruik de tips uit mijn training en webinar “Pipeline management“,
 5. Maak een paar handige templates die je straks kunt gebruiken voor offertes en gespreksbevestigingen. lees mijn blog over het maken van een winnende offerte, inclusief gratis een zeer succesvolle template).
 6. Als je met Gmail werkt, ga dan gebruik maken van “canned responses”. Dan kun je met één klik vaste stukken tekst in je emails plakken. Zie ook uitleg over canned responses.
  Als je een mooie HTML template wilt hebben voor je Gmail e-mails en e-mail handtekening, kijk dan eens hier: https://www.email-templates.com/.
 7. Ga onze web-app gebruiken. Dat kan op smart phone, tablet, laptop of PC. Je kunt kosteloos enkele opgaven maken om je verkoopvaardigheden op te poetsen. En je kunt meedoen aan de maandelijks verkoopuitdaging. Nog beter: schrijf je in op het online trainingsprogramma. Elke maand een webinar en elke dag opgaven en theorie in je web-app!
 8. Lees de verkooptips op mijn blog pagina en abonneer je op mijn YouTube kanaal. Bekijk de vele waardevolle tips voor verkopers.
 9. Vraag je klanten, je baas en je collega’s een recommendation voor je op LinkedIn te schrijven. Je hebt er nu tijd voor (en zij waarschijnlijk ook). Maak het ze makkelijk en stuur ze een link zoals de volgende: https://www.linkedin.com/in/paul-smulders/detail/recommendation/write/
 10. Loop eens door je klantenlijst van vorige jaar en twee jaar geleden. Wie ben je uit het oog verloren en waarom? Benader ze en maak een afspraak voor over 6…8 weken om de contacten weer eens aan te halen

Bij tegenwind moet je je zeilen bijstellen! Ik wens iedereen veilige dagen!

nl_NLNL
en_GBEN nl_NLNL

Ja, stuur me af en toe tips, advies en informatie

Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012

Dank!
We nemen zo snel we kunnen contact op.

Train 'n Gain | Online verkooptraining since 2012

Thanks!
We’ll be in touch with you as soon as we can.